• home
  • home
  • home
  • home
  • home

Ton van Geelen

Ton van Geelen


Ton van Geelen, schildert als kunstenaar met name de genres: skylines en stadszichten, dans en muziek,  verleiding en sensualiteit. Maar ook andere onderwerpen, als landschappen en abstracten mag hij graag schilderen.
Ton werkt met twee zelf ontwikkelde unieke technieken: een verzadigde zandlaagtechniek en een ‘paletmes techniek’. Zijn uitdaging is om met allerlei materialen te werken in de ondergrond, zoals zand, koffiedik, zout en andere grondstoffen. 
Als kunstenaar voel ik me aangetrokken tot oorspronkelijke landen, kleurrijke mensen, gevoel voortvloeiend uit onberoerde culturen, muziek, dans en sensualiteit, en onaangetaste landschappen. Doorgaans kies ik als kunstenaar niet voor de gemakkelijkste weg. Schilderen betekent voor mij vrijheid, uiting geven aan m’n diepste gevoelens en een langdurig gistingsproces van persoonlijke ervaringen en reisimpressies, die op een goed moment in getransformeerde beelden gestalte krijgen. Niet zelden verwijzen mijn schilderijen naar concrete beelden en onderwerpen.

Eigentijdse schilderkunst met twee gezichten”.

Ik ben geboren op Curaçao, één van de eilanden in het Caribisch gebied. De bevolking in het Caribisch gebied is een mengelmoes van diverse rassen, die hun roots vinden in de negroïde en indiaanse voorvaderen. Mijn warme multiculturele achtergrond, in combinatie met mijn fascinatie voor perspectief, koele bergachtige gebieden en de sferen uit de dancescene leveren een overrompelend en confronterend beeld op, zowel in vormen als in kleur.

 


schilderkunst
Zicht op Lebuiniskerk Deventer
Techniek Acryl op doek
Afmeting 60 x 60 cm
Bestel nr TVG 2772
Zicht op de Welle Deventer
Techniek Acryl op doek
Afmeting 120 x 60 cm
Bestel nr TVG 2761
Bergkwartier Deventer
Techniek Acryl op doek
Afmeting 100 x 70 cm
Bestel nr TVG 2759
Zicht op Lebuiniskerk Deventer
Techniek Acryl opdoek
Afmeting 50 x50 cm
Bestel nr TVG2773