• home
  • home
  • home
  • home
  • home

Kim Wiggers

Kim Wiggers


Over Kim

 

Kim Wiggers, 22 jaar oud en wonend in Raalte. Ze is een autodidactische kunstenares . Zelf zegt ze ik teken al sinds ik me kan herinneren. In het begin tekende ik vooral veel dieren, mensfiguren en iets later anime/manga (Japanse teken stijl). Op mijn 16eben ik begonnen met schilderen. Hierbij is het tekenen nog een belangrijke eerste stap in het maken van mijn schilderijen, hoewel de tekenlijnen daarna volledig bedekt worden met verf. Ik schilder voornamelijk in Acrylverf. Maar ik heb een relatief korte tijd met Olieverf geschilderd. Een verfsoort die ik mogelijk later nog eens wil oppakken.

In welke stijl ik begon met schilderen, is me niet helemaal duidelijk. Maar in de loop van de tijd ben ik steeds meer in een soort surrealistische of magisch realistische stijl gaan schilderen. Dit vind ik twee erg interessante en leuke stijlen. Voorbeeld voor mij zijn dan ook werken van: Salvador Dali, Carel Willink en hedendaagse kunstenaars als Jacek Yerka, Rob Gonsalves en Vladimir Kush.

Bij het schilderen blijf ik dicht bij mezelf. Ik denk dat mijn schilderijen moment opnames zijn van een bewuste en onbewuste wereld waarin we leven. Een uiting van het heden. Soms niets anders dan een beeld of gedachte welke naar me toe komt. Dat wat me grijpt en vast houdt. Waarna een verhaal en wereld zich er omheen vormt. Ik schilder dat waar ik de behoefte aan heb. Waarom ik iets schilder, is me vaak onduidelijk. Toch wordt een schilderij zo, zoals het had moeten zijn. Waardoor elk schilderij een stukje van mezelf is.

Schilderen betekent voor mezelf vooral veel rust en ontspanning