• home
  • home
  • home
  • home
  • home

Wil Willemsen

Wil Willemsen


Van jongs af aan was tekenen haar passie. Na een groot aantal jaren in het onderwijs, televisie en journalistiek, kreeg zij in 1984 de mogelijkheid haar talent te ontwikkelen. Zij bezocht vele ateliers en tekende model. Volgde enige jaren de zomeropleiding aan de Europaische Akademie te Trier en ging naar de cursussen en werkweken op de werkplaats van het Van Gogh museum.                                   

Wil Willemsen is gefascineerd door mensen hoe mensen zich in een groep tot elkaar verhouden.. Mensen op straat, winkelen, terrassen, theater. op hun werk, in sport,
Overal waar mensen met elkaar communiceren vind zij haar inspiratie. Door haar voormalige werk ontstaan er vaak doeken relaterend aan een werksituatie.


Zij ontwikkelde uit het academische tekenen en schilderen op de academie en het abstracte werken op de werkplaats van het Van Gogh een eigen hand. Kleuren zijn een belangrijke bron van inspiratie tijdens het schilderen.

Met krachtige streken geeft zij in felle kleuren de intermenselijke relaties weer van de figuren op papier en doek. Haar werk laat de toeschouwer genoeg ruimte voor een eigen interpretatie. Emoties als: nieuwsgierigheid, jaloezie en berusting, haar figuren stralen het uit. Mensengroepen bijeengebonden in ruige verf ritmes.

Werkreizen: 1989 Griekenland 1989 Calvisson, Frankrijk 1989-1990-1991 Trier 1990 St. Valerie, Frankrijk 1993 Thailand 1990-1997 Workshop Terschelling Les Issambres Frankrijk, Ameland, Sarrasota Florida.